top of page

Elbiler og priser på strøm

I dag i november koster strøm nesten 5 kroner per kWh i en kortere periode hvert fall. Vil det fortsatt være billigere med elbil med slike priser? Og har elbilene noen påvirkning på strømprisene i Norge?

For å ta det siste først: Nei, elbilenes strømforbruk utgjør mindre enn 1% av dagens strømforbruk. Se også vår artikkel her: Vil alle elbilene ta knekken på strømnettet? (electricfreeway.no). Elbil kan du bruke med god samvittighet også i dag.


Men begynner det ikke å bli dyrt da?

Jo, det er dyrere enn det var i fjor på denne tiden, men om du sammenligner forbruket av strøm på en elbil med samme kost for bensin på samme strekning, så er det kun med en bensinbil med et forbruk under halvliteren på milen, at prisene i den dyreste timen i dag vil være like. Straks prisen på strøm kommer ned til 2 kroner (som fortsatt er langt høyere enn normalt) vil elbilen bli uslåelig på pris per mil. Det vil naturligvis være forskjell fra elbil til elbil i effektivitet på samme måte som en større og tyngre bensinbil har et høyere forbruk. Når prisen på strøm med alle avgifter og nettleie er nede rundt kronen, vil elbilen typisk koste 2 kroner per mil, sammenlignet med alt fra 10 til 20 kroner per mil for en bensinbil.

Comments


bottom of page