top of page

Wattif inngår avtale med Electric Freeway - overtar over 4 000 ladepunkt
Wattif forsterker posisjonen som Nordens største ladeoperatør og forbedrer ladeopplevelsen for mange tusen elbileiere


I løpet av det siste året har Wattif kjøpt tre selskap, to store porteføljer og sikret egne, store kontrakter. Det bergensbaserte lade- og infrastrukturselskapet drifter snart over 35 000 ladepunkt.


-         Oppkjøpene har bidratt til rask vekst og viktig kunnskap om ulike segmenter. Som i andre nye bransjer er det mange aktører som kjemper om en posisjon i starten, før noen få står igjen til slutt. Vi ønsker å lede an konsolideringen i ladebransjen, og nå gjennom oppkjøpet av drift av Electric Freeway sine 4 000 ladepunkt står vi sterkere enn noen gang. Snart vil kundene våre i borettslag få tilgang til våre mange tusen offentlige ladepunkt som vi har i Norge og Europa, sier Robert Svendsen, CEO i Wattif EV.

Europeisk nettverk


Electric Freeway ble etablert i 2020, og drifter i dag over 4 000 ladepunkt fordelt på nesten 200 lokasjoner, i Norge og Danmark. Porteføljen består hovedsakelig av ladere i borettslag, men også offentlige ladepunkt, deriblant alle laderne til Lørenskog kommune. Wattif og Electric Freeway skal samarbeide om driften av laderne. Daglig leder i Electric Freeway, Dag Storli, sier at avtalen med Wattif var et naturlig neste steg for selskapet. 


-         Valget vårt falt på Wattif, fordi vi mener at det er det beste for kundene våre. Wattif har en økonomisk trygghet i bunn, samtidig som selskapet er en uavhengig ladeoperatør med kundeopplevelsen i fokus. Ved å samarbeide kan kundene våre nyte godt av stordriftsfordelene som kommer av å være en større aktør, i tillegg til forbedret kundeservice 24/7, sier Storli.


Utover bedre kundeservice vil kundene merke lite til overgangen.


-         Ladebransjen er i store endringer. Mange aktører i Norge er knyttet opp mot et strømselskap, som i hovedsak er interessert i å tjene penger på strøm. Ved å samarbeide med en uavhengig ladeoperatør, som Wattif, kan man spesialisere seg på å lage den beste kundeopplevelsen, sier Storli.


-         Den beste ladeopplevelsen er den enkle og sømløse, og her stopper vi aldri. Du kan allerede lade uten app hos oss, og i 2024 er planen at alle våre offentlige ladere i Norge og Europa skal være tilgjengelige for alle våre kunder. Dette gjelder også for de mange tusen som er kunder av oss og bor i borettslag, legger Svendsen til.


Comments


bottom of page